DzikirTariqatAhmadiah

[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

Halkerin.

Selamat MenZiarahi Ke Blog Halkerin.

BarangSiapa Yang BerKeMahuan+BerKePerluan Kopi+Pes (Juga MeLakukan Sedikit SeBanyak Modifikasi) IntiPati+IntiSari Yang TerKandung Di Sesawang Ini, Bisa Aja Terus DiLaksanakan, Enggak Butuh Mohon KeIzinan Dari Sang Empunya Blog Ini. Hak Cipta Non+TerPelihara.

Malah Kalian DiGalakkan Untuk BerKongsi Maklumat-Maklumat Yang Bisa KeDapatan Di Dalam Blog Ini Di Laman-Laman Peribadi Kalian Seperti FaceBook, Twitter, Blog, Web Dan Lain-Lain. Tiada Larangan Sama SeKali.

*DAN LAGI, BLOG HALKERIN INI MUNGKIN AKAN TERPADAM DARI ALAM ONLINE INI PADA BILA2 MASA. KALAU RASA BERMANFAAT, SILA COPY & SAVE, KALAU RASA BULL$H!+, SILA ABAI KAN.

Sekian Sahaja, PemBeriTahuan Yang Ingin hamba Khabarkan. Salam Gemilang, Cemerlang & Terbilang hamba Ucapkan Kepada Kalian. Semuga Kita Semua Senantiasa BerAda Di Dalam KeRahmatan Ilahi, DiBerkati ALLAH Dan BerWujud Di Dalam KeRedhaan-Nya.

JAZAKALLOOHU KHOIRON KATSIIROO, WABAAROKALLOOHU FIIKUM, WABILLAAHI TAUFIQ WAL HIDAYAH, WASSALAAMU"ALAIKUM WAROHMATULLOOHI WABAROKAATUHU WAMAGHFIROTULLOOHU WARIDHOLLOOHI AJMA"IIN.

Followers.

Mesej Kepada Para PengIkut.

Jangan MengIkuti hamba. Ikutilah ALLOH + DriSenDri. Insya'ALLOH.....
IP

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WICC&amp;WorldBaitulMal

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

Himpunan1001IlmuBerGuna

[:>>>+-(*CARIAN@SEARCH*)-+<<<:]

Khamis, Disember 17, 2009

Y BETTER??? Neither Good Nor Best???

Salam Penyatuan.Y BETTER??? Neither Good Nor Best???


Good.

Sebabnya, generally, Good biasanya hanya berada pada tahap normal / lazim aja, and most Manusia+Jin, depa selalunya expect depa mahukan yang lebih baik, atau exceed than just Good level, dalam apa-apa aja perkara di dalam setiap ruang / lapangan kehidupan depa tu. Atau senang cerita, Good ni umpama cukup-cukup makan ja.


Best.

Asbabnye, kalo kita dok aim dan target untuk be the Best, dan sekiranya kita secara rasminya telah berjaya menjadi the Best, dalam apa-apa aja perkara di dalam setiap ruang / lapangan kehidupan kita, maka yang demikian ini, akan berupaya membuatkan kita wujud perasaan bangga diri, atau sehingga bisa menimbulkan sifat Riak dan sifat underestimate (pandang rendah) kelebihan+keupayaan Manusia+Jin yang lain.

Justeru, secara halus atau tanpa kita sedari, kita akan jadi lupa diri, atau paling tidak pun, kita akan slowering aka slowndownkan kita punya effort & hardwork kita, pasai kita sudah pun dimahkotakan dengan Darjat Kebesaran BEST. Dan ini juga, bisa menjadi satu asbab yang ampuh bagi Manusia+Jin yang lain dengan mudahnya untuk surpassing / mengatasi rekod-rekod Cemerlang+Gemilang+Terbilang kita itu dan seterusnya merampas Takhta Best yang kita dok megah-megahkan tu, pasai depa tak pernah duduk diam atau never quit from hardwork (enggak pernah menyahkan Virus Workaholic depa) selagi depa tak berjaya merangkul title Best tuh. Lalu akhirnya, kita dilucutkan kembali dari Pangkat Kebesaran Best tu, yang mana Pangkat Best tu akan ditawarkan untuk disandang oleh Manusia+Jin yang lain pula.


BETTER.

Fadhilat+Khasiat+Kaifiat being BETTER, ialah kita akan dapat memperolehi 2(Dua / Two / [PEACE]) KENIKMATAN, yakni Nikmat KEGUMBIRAAN, KESERONOKAN & KETERUJAAN, akibat hasil dari ketahuan kita, yang mana kita telah berjaya (tak kisahlah samada berjaya / menang alakadar / sipi-sipi aja ka, atau berjaya / menang besaq ka atau bahkan berjaya dengan keputusan yang Cemerlang+Gemilang+Terbilang) mengatasi / surpassing / memecahkan rekod-rekod yang disumbangkan oleh SeKalian Manusia+Jin dari kalangan / golongan yang berstatus pada Maqam Good itu (hehehe, yahuuu, yeah!).

Wa, Nikmat hat yang satu lagi tu pulak, ialah Nikmat Berusaha Keras+Berikhtiar Bersungguh-Sungguh serta BerTawakal kepada Yang Maha Agung lagi Maha BerKuasa, dengan Penuh Rasa KeIkhlasan Dan Tawadhu' (Merendah Diri / Humble), kerna kita tahu+sedar, yang kita lani bukanlah Manusia+Jin dari kalangan / golongan yang TerBaik, yakni Best. Maka dek kerna asbab tersebut, kita akan sentiasa punyai / miliki Semangat PerJuangan+Semangat Pengorbanan yang Tinggi lagi Jitu, untuk berusaha dengan lebih tekun wa gigih supaya bergerak maju ke hadapan tanpa mengenal mafhum putus-asa dan pengertian jemu+bosan, yang mana kita sendiri enggak wujud ketahuan, apakah kesudahannya dan di manakah penghujungnya serta bilakah pengakhirannya segala usaha titik peluh (peluh ketiak) kita tuh.

Jadi Rumusannya, Always Stick Strongly+Tightly In The Middle / Centre Of The Position. We'll always (Bi-Idznillaah) be Remark and Exist In The Mind and Heart Of Many Kind-Hearted Manusia+Jin, wether while we still alive and / or telah kembali ke RAHMATULLAH.

Wallahu'alam...


Salam Perpaduan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan