DzikirTariqatAhmadiah

[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

Halkerin.

Selamat MenZiarahi Ke Blog Halkerin.

BarangSiapa Yang BerKeMahuan+BerKePerluan Kopi+Pes (Juga MeLakukan Sedikit SeBanyak Modifikasi) IntiPati+IntiSari Yang TerKandung Di Sesawang Ini, Bisa Aja Terus DiLaksanakan, Enggak Butuh Mohon KeIzinan Dari Sang Empunya Blog Ini. Hak Cipta Non+TerPelihara.

Malah Kalian DiGalakkan Untuk BerKongsi Maklumat-Maklumat Yang Bisa KeDapatan Di Dalam Blog Ini Di Laman-Laman Peribadi Kalian Seperti FaceBook, Twitter, Blog, Web Dan Lain-Lain. Tiada Larangan Sama SeKali.

*DAN LAGI, BLOG HALKERIN INI MUNGKIN AKAN TERPADAM DARI ALAM ONLINE INI PADA BILA2 MASA. KALAU RASA BERMANFAAT, SILA COPY & SAVE, KALAU RASA BULL$H!+, SILA ABAI KAN.

Sekian Sahaja, PemBeriTahuan Yang Ingin hamba Khabarkan. Salam Gemilang, Cemerlang & Terbilang hamba Ucapkan Kepada Kalian. Semuga Kita Semua Senantiasa BerAda Di Dalam KeRahmatan Ilahi, DiBerkati ALLAH Dan BerWujud Di Dalam KeRedhaan-Nya.

JAZAKALLOOHU KHOIRON KATSIIROO, WABAAROKALLOOHU FIIKUM, WABILLAAHI TAUFIQ WAL HIDAYAH, WASSALAAMU"ALAIKUM WAROHMATULLOOHI WABAROKAATUHU WAMAGHFIROTULLOOHU WARIDHOLLOOHI AJMA"IIN.

Followers.

Mesej Kepada Para PengIkut.

Jangan MengIkuti hamba. Ikutilah ALLOH + DriSenDri. Insya'ALLOH.....
IP

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WICC&amp;WorldBaitulMal

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

Himpunan1001IlmuBerGuna

[:>>>+-(*CARIAN@SEARCH*)-+<<<:]

Khamis, Disember 31, 2009

Doa Penunduk Segala Haiwan Liar Dan Haiwan Berbisa.

Doa Penunduk Segala Haiwan Liar Dan Haiwan Berbisa.

Doa di bawah ini adalah Doa khusus yang ampuh untuk diamalkan sebagai amalan agar diri kita aman dan selamat dari segala ancaman+serangan haiwan liar dan berbisa.

Sangat sesuai diamalkan ketika hendak masuk ke dalam hutan dan di mana-mana tempat sahaja pada sebarang waktu yang mana di kawasan tersebut membuatkan kita mudah terdedah kepada ancaman dan serangan pelbagai haiwan liar juga haiwan berbisa.

Sirahnya...

Pada zaman Nabi ALLAH Nuh as, sewaktu Bala Banjir Besar yang ALLAH SWT turunkan kepada Umat Nabi Nuh as yang ingkar dan berpaling dari mentauhidkan ALLAH SWT, selain dari Para Pengikut Nabi Nuh as yang beriman, sekalian haiwan-haiwan liar dan berbisa yang wujud di muka bumi ALLAH SWT juga diselamatkan oleh Nabi Nuh as dengan cara Nabi Nuh as turut menempatkan ruang untuk sekalian haiwan-haiwan tersebut berlindung di dalam bahtera Nabi Nuh as itu.

Dan apabila bala banjir besar itu mulai surut setelah selama 40 hari pelayaran, kesemua haiwan-haiwan liar dan berbisa tersebut telah berbai'ah dan berjanji di hadapan Nabi Nuh as, bahawa "Kami bersumpah tidak akan mengganggu dan mengancam sesiapa sahaja yang mengucapkan Salam Dan Kesejahteraan buat dirimu, wahai Nabi ALLAH Nuh as."

Bacaan Inti dari Surah As-Saffat (37), ayat 79.

Bismillaah...


(Click To Enlarge.)

Mafhum: [79]
“Salam sejahtera kepada Nabi Nuh dalam kalangan penduduk seluruh alam!”

Bersama-samalah kita mengamalkannya.

10 ulasan:

 1. salam.

  Ayat ini saya dah amal sejak bujang lagi semenjak dlm tentera dulu, sungguh berkesan untuk binatang seperti ular dan binatang bisa yg lain. Diamal selepas solat waktu. Kalau masuk hutan, hendaklah dibaca 3X atau lebih. Nescaya selamat dgn izin Allah SWT.

  Pembaca lain patut amal ayat ini dan senang dibaca.wslm

  BalasPadam
 2. Salam Sabtu.

  Alhamdulillaah. Terima Kasih Tuan Haji for added extra info.

  Salam Bersatu.

  BalasPadam
 3. Saya juga pernah mengamalkan ayat ini. Alhamdulillah dengan izin Allah berkesan.

  BalasPadam
 4. terima kasih perkongsian anda.saya akan amal ayat ini apabila masuk hutan.

  BalasPadam
 5. terima kasih perkongsian anda.saya akan amal ayat ini apabila masuk hutan.

  BalasPadam
 6. Assalammualaikum. Saye mohon izin guna ayat ini

  BalasPadam
 7. Assalamualaikum saya mohon izin saya dan keluarga amalkan ayat dan doa ni ya

  BalasPadam
 8. Sudah dah amal lama.. Alhamdulillah masok hutan tebal belantra 1 binatang pon susah nk jumpa...terkena juga sengatan dari serangga tp xsakit sgt.. ini lah kelebihan bila beramal... dipesan baca sblum jumpa.. dah jumpa baru nk baca xmenjadi lah.. wajib kna yakin dgn Ayt Quran..

  BalasPadam
 9. Sudah amal lama.. Alhamdulillah masok hutan tebal belantra 1 binatang pon susah nk jumpa...terkena juga sengatan dari serangga tp xsakit sgt.. ini lah kelebihan bila beramal... dipesan baca sblum jumpa.. dah jumpa baru nk baca xmenjadi lah.. wajib kna yakin dgn Ayt Quran..

  BalasPadam