DzikirTariqatAhmadiah

[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

Halkerin.

Selamat MenZiarahi Ke Blog Halkerin.

BarangSiapa Yang BerKeMahuan+BerKePerluan Kopi+Pes (Juga MeLakukan Sedikit SeBanyak Modifikasi) IntiPati+IntiSari Yang TerKandung Di Sesawang Ini, Bisa Aja Terus DiLaksanakan, Enggak Butuh Mohon KeIzinan Dari Sang Empunya Blog Ini. Hak Cipta Non+TerPelihara.

Malah Kalian DiGalakkan Untuk BerKongsi Maklumat-Maklumat Yang Bisa KeDapatan Di Dalam Blog Ini Di Laman-Laman Peribadi Kalian Seperti FaceBook, Twitter, Blog, Web Dan Lain-Lain. Tiada Larangan Sama SeKali.

*DAN LAGI, BLOG HALKERIN INI MUNGKIN AKAN TERPADAM DARI ALAM ONLINE INI PADA BILA2 MASA. KALAU RASA BERMANFAAT, SILA COPY & SAVE, KALAU RASA BULL$H!+, SILA ABAI KAN.

Sekian Sahaja, PemBeriTahuan Yang Ingin hamba Khabarkan. Salam Gemilang, Cemerlang & Terbilang hamba Ucapkan Kepada Kalian. Semuga Kita Semua Senantiasa BerAda Di Dalam KeRahmatan Ilahi, DiBerkati ALLAH Dan BerWujud Di Dalam KeRedhaan-Nya.

JAZAKALLOOHU KHOIRON KATSIIROO, WABAAROKALLOOHU FIIKUM, WABILLAAHI TAUFIQ WAL HIDAYAH, WASSALAAMU"ALAIKUM WAROHMATULLOOHI WABAROKAATUHU WAMAGHFIROTULLOOHU WARIDHOLLOOHI AJMA"IIN.

Followers.

Mesej Kepada Para PengIkut.

Jangan MengIkuti hamba. Ikutilah ALLOH + DriSenDri. Insya'ALLOH.....
IP

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WICC&amp;WorldBaitulMal

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

Himpunan1001IlmuBerGuna

[:>>>+-(*CARIAN@SEARCH*)-+<<<:]

Selasa, Julai 23, 2019

Amalan Infaq Al-Fatihah.

Amalan Infaq (Hadiah) Al-Fatihah.


Suatu Amalan Yang Ringkas Dan Mudah, Namun MeMiliki Khasiat + Manfaat + Fadhilat Yang TerAmat Lah Besar, TeTapi Malangnya Ramai Yang Tidak Tahu + Faham + Sedar.


Amalan Ilmu2 Seperti 'Hai Bukit Thursina' Dan 'Cang Cang Telaga Besi', Yang Mana Mungkin SuDah DiAnggap @ DiKira Cukup Hebat Dan Gempaq, Oleh KeBanyakan Dari Kalian, Namun Bagi Saya, Ianya Tidak Lebih Dari SeKadar Umpama Amalan2 Ranting2 @ Daun2 @ Dahan2 Sahaja.

Amalan Hadiah Al-Fatihah Pula Ini Lah Amalan Batang Pokok Dan/Atau Akar Tunjang.


Amalan Hadiah Al-Fatihah Adalah MeRupa Kan Salah Satu Amalan Sel Induk + PengHulu Inti + Kunci Utama Bagi Diri Saya.

TerPulang KePada Diri Kita Masing2 KePada Siapa/Apa Dan BagaiMana Turutannya Dari Mula Hingga Akhir.


Versi Saya, Saya Amal Kan Hadiah 11 Al-Fatihah.

1. KePada Baginda Muhammad Al-Musthofaa Rosuulullooh SAW (Baginda Ayahanda Anas Baharuddin), Dan SeKalian Makhluk Yang Baginda Sayangi, Serta SeKalian Alliance Mereka Semua.

2. KePada 
Close Alliance Dan SeKalian Alliance Baginda Muhammad Al-Musthofaa Rosuulullooh SAW (Baginda Ayahanda Anas Baharuddin), Dan SeKalian Makhluk Yang Mereka Sayangi, Serta SeKalian Alliance Mereka Semua.

3. KePada SeKalian Guru2 Kita, Dan SeKalian Makhluk Yang Mereka Sayangi, Serta SeKalian Alliance Mereka Semua.

4. KePada IbuBapa Kita, Dan SeKalian Makhluk Yang Mereka BerDua Sayangi, Serta SeKalian Alliance Mereka Semua.

5. KePada Close Alliance Dan SeKalian Alliance Kita, Dan SeKalian Makhluk Yang Mereka Sayangi, Serta SeKalian Alliance Mereka Semua.

6. KePada Para Pasukan Kita, Dan SeKalian Makhluk Yang Mereka Sayangi, Serta SeKalian Alliance Mereka Semua.

7. KePada SeKalian Orang2 Gila Dan SeKalian Orang Gila2 Serta SeKalian Para Waliyullooh, Dan SeKalian Makhluk Yang Mereka Sayangi, Serta SeKalian Alliance Mereka Semua.

8. KePada SeSiapa Sahaja, Yang Pernah Ada, BerBuat Baik Pada Diri Kita, Dan SeKalian Makhluk Yang Mereka Sayangi, Serta SeKalian Alliance Mereka Semua.

9. KePada SeKalian Umat Manusia Tanpa TerKecuali Dan SeKalian Umat Jin Tanpa TerKecuali.

10. KePada SeKalian Ciptaan ALLOOH SWT Tanpa TerKecuali.

11. KePada Diri Kita SenDiri, Dan SeKalian Makhluk Yang Kita Sayangi, Serta SeKalian Alliance Mereka Semua.


Di Dalam Al-Fatihah, TerKandung Sel Induk Doa + PengHulu Inti Doa + Kunci Utama Doa. Yakni TerLetak Pada Ayat Ke 6.

Ayat Ke 6 Al-Fatihah, Pada Tafsiran Saya Ialah "Pimpin Lah Dan Bimbing Lah Serta Kawal Lah SeKalian Kami Kami Kami Semua Tanpa TerKecuali Ini, Ke Jalan Yang Berkat Dan Selamat Serta Syafaat Juga Manfaat Lagi Nikmat, Dan Juga Ke Jalan Yang DiRedhoi Mu Ya ALLOOH, MengIkut Acuan Dan Aturan Serta PeRancangan Mu Ya ALLOOH.".


Amalan Hadiah Al-Fatihah Ini Umpama Garam Pada Makanan Dan Gula Pada Minuman.

Masak Lah Makanan Yang SeSedap Mana SeKali Pun (BerAmal Lah Dengan Ilmu 'Hai Bukit Thursina' Dengan Sungguh2 SeKali Pun), Tapi Jika Tiada@TerTinggal Garam, Maka Tawar Lah Jadinya Makanan Itu.

Bancuh Lah Minuman Yang SeSedap Mana SeKali Pun (BerAmal Lah Dengan Ilmu 'Cang Cang Telaga Besi' Dengan Sungguh2 SeKali Pun), Tapi Jika Tiada@TerTinggal Gula, Maka Tawar Juga Lah Jadinya Minuman Itu.


Rumusannya, Amalan Hadiah Al-Fatihah Ini, Amal Minimum SeHari 1x BerTerusan SeTiap Hari Dengan Istiqomah. Insya'ALLOOH Para PengAmalnya SenDiri Yang Akan Dapat MeRasai@MengAlami KeLainannya@PerUbahannya@Kesannya.


Sekian, Harap Maklum.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan