DzikirTariqatAhmadiah

[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

Halkerin.

Selamat MenZiarahi Ke Blog Halkerin.

BarangSiapa Yang BerKeMahuan+BerKePerluan Kopi+Pes (Juga MeLakukan Sedikit SeBanyak Modifikasi) IntiPati+IntiSari Yang TerKandung Di Sesawang Ini, Bisa Aja Terus DiLaksanakan, Enggak Butuh Mohon KeIzinan Dari Sang Empunya Blog Ini. Hak Cipta Non+TerPelihara.

Malah Kalian DiGalakkan Untuk BerKongsi Maklumat-Maklumat Yang Bisa KeDapatan Di Dalam Blog Ini Di Laman-Laman Peribadi Kalian Seperti FaceBook, Twitter, Blog, Web Dan Lain-Lain. Tiada Larangan Sama SeKali.

*DAN LAGI, BLOG HALKERIN INI MUNGKIN AKAN TERPADAM DARI ALAM ONLINE INI PADA BILA2 MASA. KALAU RASA BERMANFAAT, SILA COPY & SAVE, KALAU RASA BULL$H!+, SILA ABAI KAN.

Sekian Sahaja, PemBeriTahuan Yang Ingin hamba Khabarkan. Salam Gemilang, Cemerlang & Terbilang hamba Ucapkan Kepada Kalian. Semuga Kita Semua Senantiasa BerAda Di Dalam KeRahmatan Ilahi, DiBerkati ALLAH Dan BerWujud Di Dalam KeRedhaan-Nya.

JAZAKALLOOHU KHOIRON KATSIIROO, WABAAROKALLOOHU FIIKUM, WABILLAAHI TAUFIQ WAL HIDAYAH, WASSALAAMU"ALAIKUM WAROHMATULLOOHI WABAROKAATUHU WAMAGHFIROTULLOOHU WARIDHOLLOOHI AJMA"IIN.

Followers.

Mesej Kepada Para PengIkut.

Jangan MengIkuti hamba. Ikutilah ALLOH + DriSenDri. Insya'ALLOH.....
IP

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WICC&amp;WorldBaitulMal

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

Himpunan1001IlmuBerGuna

[:>>>+-(*CARIAN@SEARCH*)-+<<<:]

Khamis, Februari 10, 2011

Hamba DiKepung, Lalu Di'Pau', Maka BerMulalah....!!!

Hamba DiKepung, Lalu Di'Pau', Maka BerMulalah....!!!
 
(BELIEVE ME..., YOU DON'T LIKE ME..., WHEN I'M ANGRY....!!! - GreenHuman Quote)Salam KeGeraman + Salam KeNaikAnginan.Peristiwa Ini Berlaku Pada Hari Rabu, 9 Februari 2011, BerSamaan 6 Rabiul Awal 1432, Waktu Lebih Kurang 12:00 Tengah Hari. Lokasi Kejadian Di Taxi Stand Di Hadapan Ampang Park.
(Gambaran Taxi Stand Ampang Park Dari Arah Belakang, Yakni Dari Arah KL Menuju Ke Ampang)
Semasa Kejadian, hamba Berada Di Barisan Menunggu Penumpang Yang Pertama, Yakni Di Hadapan Sekali. Tanpa DiDuga Dan Tanpa DiUndang, 2 Pasukan PenguatKuasa Itu Mengepung Kami Semua Dari Depan Hingga Belakang, Di Bahagian Sebelah Kanan Jalan, Hingga Tiada 'Gap' Langsung Untuk Kami 'Escape' Dari Kepungan Depa Tu.

Seperti Biasa Yang Sudah DiJangkakan Oleh Kami, IC, Lesen, Lesen PSV, Cukai Jalan, Permit Teksi, Kad Pemandu Dan Etika Pakaian DiPeriksa Oleh PenguatKuasa JPJ.

Para Supir Teksi Yang Lepas (Lulus) Inspection JPJ, Bagaimanapun Akan TETAP Menerima 'Habuan' Dari PenguatKuasa DBKL. Kalau Ada Supir Teksi Yang Dapat 'Habuan' Dari JPJ, Akan TETAP Terima 'Habuan' Dari DBKL Juga. Kalau Tak Silap hambalah, Tak Tahulah, Mungkin BerGantung Kepada BudiBicara Depa Jugak.

Pasai Apa....???

Pasai 2 Gambaq Tang Bawah Ni.

 
(Fokus Kat Simbol 'X' Tuh)


Dan Ini Juga. 
(View TerLindung Sedikit Oleh DeDaun Nan Hijau Tuh).
Sampai 2 Sign Lagi Tuh, 1 Sign Agak Ke Belakang Sikit, 1 Sign Lagi Dekat Dengan Peti Surat Pos Malaysia Tuh.

Kalau PemBaca Ingin Tahu, Simbol 'X' Itulah 'Modal' Mereka (JPJ, DBKL, PDRM Trafik).

Kalau Nak DiTurutkan Nafsu Amarah, Mahu Saja hamba Lancarkan Jurus Serangan Tinju PenDeras hamba Untuk MeLayangkan SeTerusnya Meng'Ghaib'kan 2 Simboi 'X' Tuh, BeSerta Dengan Tiangnya Sekali. Namun, Mujurlah Amarah hamba Masih Di'Qonquer' Oleh Akal Dan Iman.

BerLainan Pula Keadaan Di Lokasi Yang Tidak Jauh Dari Lokasi Di Atas Tuh.

 
(Taxi Stand Di Hadapan Ampang Point)
 
(Wujud 'Extra Statement' Di Bawah Sign 'X' Tuh, Dengan Sedikit SeBanyak 'Hiasan Dekorasi' Rekaan 'Designer(s)' AhLong(s).)

Ampangian(s) (Warga Ampang) Sudah Sedia Maklum, Ruang Di Hadapan Ampang Park Itu SeMemangnya Merupakan Ruang/Line/Lane Taxi Stand Buat Pemandu Teksi Untuk BerAtur Menunggu Dan Mengambil Penumpang Di Ampang Park. (Dan Bas RapidKL Dan Bas Metro Juga, Cuma Agak Ke Tengah Sedikit Sahaja Dari Taxi Stand Tu).

Namun Malang Buat Para Supir Teksi Di Situ, Dek Akibat KeTidakWujudan 'Extra Statement' Seperti Mana Yang TerPacak Di Depan Ampang Point, Yang SePATUTnya Dan SeHAQnya WUJUD....., Tidak Wujud (Secara Tidak Sengaja), Atau Memang Tidak DiWujudkan (Secara Sengaja) Oleh Pihak-Pihak BerKuasa Yang BerKenaan, Agar MemBolehkan Mereka Meneruskan Ketagihan Mereka Menge'Pau' Para Pemandu Teksi Di Kawasan Itu.

Selalunya, Situasi Di Atas Berlaku Pada Waktu-Waktu Sebelum Musim PeRayaan / Big Event Hampir Tiba, Dan Juga Selepas Musim PeRayaan / Big Event Baru Sahaja Berlalu. Misi Memenuhkan Fulus SeBelum Nipis Dan Mengembangkan Fulus SeSudah Tipis.

Yang Dahsyatnya SeMasa Kami DiKepung Tu, KeLihatan SeAkan-Akan Kami Ini Merupakan Golongan PeSalah/PenJenayah Yang Sangat DiKehendaki Dan DiGemari (Most Wanted And Most Favorite). Atau Pada Pandangan Kontra (Reverse View), KeNampakan SeOlah-Olah The Innocents Being 'PAU' By Licensed/Permitted Pirates.

*Mengapa Kami Sering MenJadi 'Favorite Prey' Bagi Licensed/Permitted Pirates???

*Mengapa Golongan Pekerja Seperti Kami Yang Tiada Caruman EPF Dan Socso Yang Sering MenJadi Mangsa Depa???

*Mengapa Golongan Pekerja Yang TerPaksa Bekerja BerHempas Pulas MemBAYAU (Kan Dah Keluaq Slang 'Melakaian' (Orang Melaka) Nih!) Average Lebih Kurang RM1,500 SeBulan Kepada Syarikat Teksi (Bagi Pemandu Teksi Sewa-Beli) Dengan Tiada Sebarang Faedah, Insentif, Imbuhan Dan Benefits Yang BerPatutan Yang SePatutnya DiSediakan Oleh Syarikat-Syarikat Pengusaha Teksi Kepada Para Pemandunya, Yang Basic/Standard DiSediakan Oleh Majikan-Majikan Dalam Lapangan Kerja Yang Lain-Lainnya, Yang Di'Gemari' Juga Oleh Lanun BerLesen/BerPermit Tuh???

*Mengapa Golongan Pekerja Yang TerDedah Kepada Pelbagai Risiko Yang Tinggi, Seperti Terlibat Dalam KeMalangan (Either Salah Kami Sendiri Atau Salah Third Party), DiRompak Penyangak, MenJadi Mangsa Samun, DiTipu Penumpang Dan Pelbagai Risiko Lain Lagi, Yang Sering Menjadi Sasaran Licensed/Permitted Pirates Untuk Earn 'Easy Money'???

*Siapa Zalim, Dan Siapa DiZalimi???

*Siapa 'Lanun(s)', Dan Siapa Mangsa 'Lanun(s)'???


*Siapa HAQ(S), Dan Siapa BATHIL(S)???


BerKenaan Syarikat-Syarikat Insurans. Hairan Lagi Aneh hamba Rasa, Di Manakah Mereka (Pihak Pembuat/Penggubal Polisi Insurans Khususnya, Dan Pihak-Pihak Yang BerKePentingan Dalam Industri Insurans Umumnya) Put Their Judgement Of Common Sense??? Is It In Their Head Mind, Or In Their @$$h0le!!!?? Patut Golongan Pekerja Yang TerDedah Kepada Pelbagai Risiko, BerHAQ MenDapat Lebih PerLindungan Dan Imbuhan BerBanding Golongan Pekerja Yang Kurang Berisiko.

Contoh Pendek Cerita Beginilah, Sang Kerani Dan Sang Supir Teksi Mengambil Pakej Polisi Insurans Yang SAMA Jenis. Tetapi, Apabila Berlaku KeMalangan Yang BerKaitan (Cth MengAlami KeMalangan Dari Jenis Yang Sama/Hampir Sama) Yang MemBolehkan Mereka MemBuat Tuntutan Insentif Dan Coverage, Sang Kerani Memperoleh Imbuhan Yang LEBIH BerBanding Sang Supir Teksi, Pada PAKEJ YANG SAMA. Pernah hamba BerTanya Kepada Seorang Ejen Insurans BerKenaan Isu Ini, Dan DiBeritahu Olehnya, Ini Adalah Kerana Sang Supir Teksi Ni Biasanya Hisap Rokok, Atau Perokok Tegar, Jadi Apabila Merokok, Maka Ejen Insurans BerAnggapan Bahawa Para Supir Teksi Ini Meletakkan Diri Mereka Sendiri Dalam KeAdaan Yang MeMudahkan Mereka Untuk DiTimpa Sakit/Penyakit. Jadi Inilah Sebabnya. (Orang-Orang Yang Kerja Opis Dan Kerja-Kerja Lain Takde Ke Yang Merokok Dan Perokok Tegar....???)

Tapi, Cuba Kita Tanya Orang-Orang Yang Kerja Offshore, Bukan Main Gempaq Lagi Depa Punya Insentif Dan Coverage Yang Syarikat-Syarikat Insurans Ni Provide.

HeHeHe, Dear Insurance Agents, From Now On, Bother Yourself To Persuade Me To Take Your Insurance Package(s) No More. You Offer Bronze, Silver, Gold And Platinum Package(s)..... But I Prefer To Stick With 'TITANIUM' Package(s), Plus 'ADAMANTIUM' Package(s) Too. And Last But Not Least, In Fact One Of The Most PowerFul+UseFul Source Believe To Be, 'KERSANIUM' Metal Element, HeHeHeHeHe.

Insurans hamba, BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM, BISMILLAAHI AAMANTUBILLAAHI TAWAKKALTU "ALALLOOH, WA"TASOMTU BILLAAHI WAFAUWWADH-TU AMRI ILALLOOHH, HASBIYALLOOHU WANI"MAL WAKIIL, NI"MAL MAULAA, WANI"MAN NASEER, LAA HAULA WALAA QUWWATA ILLAA BILLAAHIL "ALIYYIL "AZHIIM. (SeBahagian Inti Dari Konsep 'TOTAL TAWAKAL'.)Salam Tuntutan KeAdilan.

4 ulasan:

 1. salam tuan blog.
  Sebagai pak supir kita sudah maklum,segala kesalahan akan di tanggung oleh kita,walau pun kita tidak bersalah.

  Kaki Pau berlesen sebegini,sentiasa mencari kesalahan kita,mereka berangapan kita sentiasa banyak duit,wallahal banyak rakan2 kita memperolehi pertolongan dari Ah..long.

  BalasPadam
 2. terasa aku bila di tanya...

  *Siapa 'Lanun(s)', Dan Siapa Mangsa 'Lanun(s)'???

  BalasPadam
 3. Salam Ahad.

  Alamak!, Ribuan KeMaafan hamba Pohon Yaaa Tuan KL (KetuaLanun) Yang DiSegani. Tuan KL Dan Yang SeKapal Dengan Tuan KL TerKecuali Dalam Kes Ini. Al-Maklumlah, Banyak Orang Zaman Lani, Bila Sebut Saja PerKataan Lanun(s), Depa Ingat Semua Lanun(s) Ni Sama Saja, Yakni BerSifat Dark-Side.

  Walhal, Lanun(s) Pun Tidak Kurang Juga Bilangan Kaumnya Yang Wujud BerSifat Bright-Side, Seperti Mana Tuan KL Dan Yang SeAngkatan Dan SePerJuangan Dengan Tuan KL. Yeah! Hail To Pirates Of The Bright-Side. HaHaHaHaHa.

  Salam SePanjang Abad.

  BalasPadam
 4. Salam Ahad.

  Tuan Joyiman:

  Indeed. Itulah, Aduhai...

  Salam SePanjang Abad.

  BalasPadam