DzikirTariqatAhmadiah

[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

Halkerin.

Selamat MenZiarahi Ke Blog Halkerin.

BarangSiapa Yang BerKeMahuan+BerKePerluan Kopi+Pes (Juga MeLakukan Sedikit SeBanyak Modifikasi) IntiPati+IntiSari Yang TerKandung Di Sesawang Ini, Bisa Aja Terus DiLaksanakan, Enggak Butuh Mohon KeIzinan Dari Sang Empunya Blog Ini. Hak Cipta Non+TerPelihara.

Malah Kalian DiGalakkan Untuk BerKongsi Maklumat-Maklumat Yang Bisa KeDapatan Di Dalam Blog Ini Di Laman-Laman Peribadi Kalian Seperti FaceBook, Twitter, Blog, Web Dan Lain-Lain. Tiada Larangan Sama SeKali.

*DAN LAGI, BLOG HALKERIN INI MUNGKIN AKAN TERPADAM DARI ALAM ONLINE INI PADA BILA2 MASA. KALAU RASA BERMANFAAT, SILA COPY & SAVE, KALAU RASA BULL$H!+, SILA ABAI KAN.

Sekian Sahaja, PemBeriTahuan Yang Ingin hamba Khabarkan. Salam Gemilang, Cemerlang & Terbilang hamba Ucapkan Kepada Kalian. Semuga Kita Semua Senantiasa BerAda Di Dalam KeRahmatan Ilahi, DiBerkati ALLAH Dan BerWujud Di Dalam KeRedhaan-Nya.

JAZAKALLOOHU KHOIRON KATSIIROO, WABAAROKALLOOHU FIIKUM, WABILLAAHI TAUFIQ WAL HIDAYAH, WASSALAAMU"ALAIKUM WAROHMATULLOOHI WABAROKAATUHU WAMAGHFIROTULLOOHU WARIDHOLLOOHI AJMA"IIN.

Followers.

Mesej Kepada Para PengIkut.

Jangan MengIkuti hamba. Ikutilah ALLOH + DriSenDri. Insya'ALLOH.....
IP

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WICC&amp;WorldBaitulMal

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

Himpunan1001IlmuBerGuna

[:>>>+-(*CARIAN@SEARCH*)-+<<<:]

Ahad, November 15, 2009

Rahsia Kelebihan Dan Keistimewaan Ais Dan Air Sejuk.

Rahsia Kelebihan Dan Keistimewaan Ais Dan Air Sejuk.

Rahsia Di Dalam Ais.
“Zat & Khasiat yang terkandung di dalam Ais tidak akan mampu dihasilkan oleh mana-mana para saintis dan para pakar nutrisi dari makhluk yang bernama manusia mahupun makhluk dari bangsa jin.”


Kebaikan Air Sejuk.Satu kajian mendedahkan cara paling berkesan untuk menurunkan suhu badan, tekanan atau kelesuan adalah dengan mandi menggunakan Air Sejuk.

Suhu yang dianjurkan ialah sekitar 12 hingga 18 darjah Celsius. Mandi Air Sejuk sangat baik untuk meredakan ketegangan. Ia dapat menyempitkan darah dan juga meningkatkan gula dalam darah.

Sementara bagi mereka yang mengalami masalah imsonia atau memiliki masalah tidur elok merendamkan kaki di dalam Air Sejuk. Malah, kaedah ini baik bagi mereka yang mengalami lelah, pendarahan hidung, selesema dan sembelit.

Air Sejuk yang hening dapat menolong pesakit insomnia yang sukar tidur agar dapat kembali tidur seperti biasa.

Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk memanaskan tubuhnya adalah kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara menyeluruh dalam jangka masa pendek apatah lagi jangka panjang.

Udara panas lebih memudahkan penyebaran penyakit berjangkit kerana bakteria lebih agresif dan cepat membiak dalam cuaca begini.

Liputan Ais di Antartika (daerah Kutub Selatan) dan Artik (daerah Kutub Utara) adalah pengimbang dasar bumi yang amat panas.

Kombinasi di bahagian dasar bumi yang panas dan di bahagian permukaan bumi yang sejuk adalah rahsia keseimbangan tekanan semulajadi alam yang mengawal graviti dan pergerakan bumi pada paksinya.

Ais atau Air Sejuk dapat mengembalikan memori atau sifat pelupa yang keterlaluan.

Benarkan dan galakkan anak kita termasuk diri kita sendiri untuk mengunyah Ais kerana ini akan menguatkan gigi kita dan benarkan dan galakkan anak kita juga diri kita memakan Ais krim secara perlahan-lahan dan berterusan sehingga batuk kita hilang dalam masa beberapa jam kerana mengambil ubat batuk biasanya akan mengambil masa satu minggu untuk melegakan batuk secara total.

Membiasakan diri mengunyah Ais akan meningkatkan kecerdasan fikiran dan kepantasan pergerakan.

Ais amat diperlukan oleh mana-mana atlit sukan dalam kecederaan yang tidak disangka-sangkakan.

Air Sejuk atau Ais kini dijadikan bahan perencat kepada kecederaan yang akut seperti demam panas yang biasanya dihidapi oleh bayi yang mempunyai potensi menghidapi penyakit sawan.Ais dan Air Sejuk adalah terapi yang amat popular dan berkesan serta mujarab sebagai penguat tulang yang telah patah dengan syarat ia dibalut dengan kain hitam.

Air Sejuk dalam rahsia cuka adalah sangat baik untuk menguatkan tulang yang patah kerana ia dapat menyembuhkan tulang dengan lebih cepat.

Air suam dengan rahsia cuka yang diminum akan melemahkan dan mengecutkan sistem aliran darah yang menjadi penyebab utama terjadinya lumpuh.

Adalah makruh mengambil air sembahyang (wudhu') pada suhu yang tinggi atau yang telah terkena panas cahaya matahari yang pastinya akan mengganggu sistem deria pada kulit.

Air Sejuk secara psikologinya amat ditakuti oleh pesakit yang mengalami gangguan jin dan syaitan atau dikuasai oleh unsur-unsur spiritual yang jahat.

Air Sejuk mempunyai nada bunyi dalam tekanan rendah yang amat lembut lagi diperkayai dengan unsur-unsur yang bisa membangkitkan keharmonian.

Air Sejuk bagus untuk menguatkan tulang bayi bahkan juga tulang sekalian umat manusia dari semua peringkat usia.

Air Sejuk akan meningkatkan Sistem Imun yang Luar Biasa sebagai tenaga pencegahan berbagai penyakit alahan dan jangkitan.

Air Sejuk dalam rahsia Ais memegang rahsia kepadatan molekul kristal yang paling keras iaitu Intan (Berlian).

Air Sejuk adalah kuasa penyerap yang amat sesuai dijadikan sebagai sistem penghantaran tenaga yang paling cekap dan efektif sehingga ke dasar sel yang paling jauh dan dalam secara menyeluruh.

Air Sejuk mempunyai daya rangsangan yang boleh mengembalikan semangat orang yang telah hilang seperti pengsan, gila dan koma kembali sedar.

Mandi Air Sejuk akan menguatkan tulang. Tulang yang berlebihan dengan asid urik akan meningkatkan suhu tulang dan melemahkan struktur tulang.

Air Sejuk lebih stabil molekul atomnya.

Air Sejuk lebih peka kepada gelombang frekuensi rendah yang dirakamkan melalui niat dalam amalan berwudhu'.

Air Sejuk dapat merakamkan gelombang frekuensi rendah dengan lebih stabil.

Air Sejuk sesuai dijadikan air penawar (air terapi) kepada orang yang ingin merakamkan bunyi dalaman yang disertai dengan rasa kasih sayang dan keikhlasan.

Air kelapa muda yang bersifat sejuk adalah amat baik untuk kesihatan kerana ia amat berkesan meneutralkan kesan keracunan dan keasidan yang berlebihan di dalam aliran darah. Tubuh secara semulajadi bersifat panas dan ia memerlukan pasangan yang bersifat sejuk.

Oksigen dan Hidrogen bersifat panas dan ia menguasai bahagian perut. Adalah menjadi suatu kesalahan memulakan amalan pemakanan pada waktu pagi dengan unsur-unsur yang panas. Minumlah seteguk atau lebih baik segelas Air Sejuk pada waktu awal pagi kerana ia akan menguatkan perut.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan