[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

[:>>>+-(*ASSALAAMU'ALAIKUM*)-+<<<:]

Halkerin.

Selamat MenZiarahi Ke Blog Halkerin.

BarangSiapa Yang BerKeMahuan+BerKePerluan Kopi+Pes (Juga MeLakukan Sedikit SeBanyak Modifikasi) IntiPati+IntiSari Yang TerKandung Di Sesawang Ini, Bisa Aja Terus DiLaksanakan, Enggak Butuh Mohon KeIzinan Dari Sang Empunya Blog Ini. Hak Cipta Non+TerPelihara.

Malah Kalian DiGalakkan Untuk BerKongsi Maklumat-Maklumat Yang Bisa KeDapatan Di Dalam Blog Ini Di Laman-Laman Peribadi Kalian Seperti FaceBook, Twitter, Blog, Web Dan Lain-Lain. Tiada Larangan Sama SeKali.

Sekian Sahaja, PemBeriTahuan Yang Ingin hamba Khabarkan. Salam Gemilang, Cemerlang & Terbilang hamba Ucapkan Kepada Kalian. Semuga Kita Semua Senantiasa BerAda Di Dalam KeRahmatan Ilahi, DiBerkati ALLAH Dan BerWujud Di Dalam KeRedhaan-Nya.

JAZAKALLOOHU KHOIRON KATSIIRO, WABAAROKALLOOHU FIIKUM, WABILLAAHI TAUFIQ WAL HIDAYAH, WASSALAAMU'ALAIKUM WAROHMATULLOOHI WABAROKAATUH.

Followers.

Mesej Kepada Para PengIkut.

Jangan MengIkuti hamba. Ikutilah ALLOH + DriSenDri. Insya'ALLOH.....

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WORLD ISLAMIC NATION, WORLD ISLAMIC CHAMBER OF COMMERCE AND WORLD BAITUL MAL.

WICC&amp;WorldBaitulMal

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

HIMPUNAN 1001 ILMU BERGUNA.

Himpunan1001IlmuBerGuna

[:>>>+-(*CARIAN@SEARCH*)-+<<<:]

Memuatkan ...

Rabu, Oktober 28, 2009

SinarEkonomi.Com.

Sinarkan Warna Keselesaan Dalam Kehidupan Anda Di Sini.


Apakah SinarEkonomi?

Merupakan sebuah komuniti yang berfungsi dalam mengurangkan kebergantungan hidup daripada sokongan kerajaan dan badan bukan kerajaan samada di dalam aspek BANTUAN PEMBIAYAAN KEWANGAN UNTUK MEMULAKAN PERNIAGAAN,BANTUAN SARA HIDUP,KESIHATAN , MASALAH PENGANGGURAN DAN PENINGKATAN JUMLAH PENDAPATAN BULANAN.

Disamping itu juga,kami cuba untuk menjadi pemangkin dan penggalak kepada usaha kerajaan untuk merealisasikan kempen ‘sebuah rumah satu syarikat’ bagi meningkatkan ekonomi dan menjadikan rakyat Malaysia ‘Bijak Berniaga’ terutamanya di kalangan kaum Melayu.Memandangkan ekonomi dunia yang sentiasa turun naik tidak menentu,anda disarankan supaya memperlengkapkan diri dengan ilmu perniagaan sampingan bagi menghadapi peningkatan kadar harga barangan keperluan.

Buat pengetahuan semua,kami bukanlah badan amal,pengutip sedekah,syarikat along atau sebagainya.Tawaran-tawaran yang diberikan kepada anda seperti bantuan pembiayaan kewangan perniagaan,sarahidup,pemberiaan polisi insuran dan khidmat cari kerja adalah dengan menggunakan inisiatif dan perbelanjaan kami sepenuhnya.Wang-wang yang digunakan bagi tujuan di atas adalah merupakan hasil tabungan jualan syarikat merangkumi perniagaan internet,trading dan lain-lain serta bayaran zakat yang kami keluarkan.Kami langsung tidak meminta / mengutip derma daripada pihak luar untuk menganjurkan program ini.Harap Maklum.


Apa anda akan dapat setelah berdaftar di SinarEkonomi?

Kami menawarkan bantuan dan perkhidmatan PERCUMA kepada ahli-ahli kami
seperti;

1) *Pembiayaan Kewangan.



Untuk memulakan perniagaan kecil & sederhana.Sekiranya anda tidak berjaya untuk mendapat pembiayaan kewangan daripada SinarEkonomi,kami juga telah menjalinkan kerjasama bersama bank dan koperasi bagi membantu anda mendapatkan modal untuk menjalankan perniagaan/kegunaan peribadi.Buat pengetahuan anda,setakat ini,kami sudah berjaya mendapatkan pembiayaan kewangan/peribadi kepada beratus-ratus Pemohon yang menghubungi agensi kami. Peluang mendapatkan pembiayaan ini terbuka kepada penganggur,pekerja swasta,kerajaan & sebagainya.

Blacklist,CTOS,CCRIS layak pohon.Untuk penyediaan paper work pula,kami akan ajar cara-cara penyediaan tapak dan sebagainya walaupun anda masih belum memulakan Perniagaan tersebut.Peluang ini hanya ditawarkan kepada ahli program ini sahaja.Namun begitu, perkhidmatan ini hanya ditawarkan kepada ahli yang berdaftar di Pakej A sahaja memandangkan melalui Pakej A,anda akan diberikan tunjuk ajar mengenai ‘Cara-Cara Penyediaan Kertas Kerja Perniagaan & Contoh Kertas Kerja Pemohon Yang Telah Berjaya Mendapatkan Pembiayaan Perniagaan Daripada Pihak Bank’.(Tertakluk kepada terma dan syarat).


Tahukah Anda?
Kita selalu dengar tentang Bantuan Perniagaan melalui TEKUN,MARA,ZAKAT dan Bank-Bank,bukan?Tapi tahukah anda,untuk mendapatkan pembiayaan daripada tempat-tempat berkenaan,pemohon MESTILAH memulakan perniagaan tersebut dengan modal sendiri sekurang-kurangnya sebanyak 10%-30% dan mempunyai premis.Setelah penerimaan Borang Permohonan,pegawai akan dihantar untuk melihat samada premis anda wujud ataupun tidak. (Itupun kalau anda bernasib baiklah kalau dapat di interview.

Biasanya, paper work anda tu jadi sampah aje dengan alasan DANA DAH HABIS! Emmm.. )


Contohnya, anda ingin menjalankan penanaman cili padi.Perkara pertama yang mesti anda sediakan terlebih dahulu sebelum pegawai melakukan lawatan adalah penyediaan tapak / ladang,sistem yang diguna pakai,kaedah pengairan dan beberapa aspek lain. Di samping itu,mereka juga ingin memastikan berapa keuntungan yang telah anda raih setakat itu dan sekiranya mendapat pinjaman/pembiayaan,apakah yang ingin anda gunakan.Dan kebiasaannya,prosedur ini memakan masa sehingga 3bulan.

Bagi anda yang mampu,mesti tidak ada masalah untuk sediakan semua kelengkapan tersebut dan memulakan sendiri asas perniagaan dengan menggunakan modal sendiri,bukan?Kemudian,bila bisnes dah maju bolehlah anda mohon pinjaman/pembiayaan untuk dapatkan modal yang lebih besar dari sumber-sumber di atas.Tetapi bagi anda yang kurang berkemampuan tetapi mempunyai idea / produk yang bagus untuk diniagakan,anda langsung tak berupaya untuk mencapai impian kerana kesukaran untuk mendapatkan bantuan perniagaan.Untuk memohon Pinjaman Peribadi untuk dibuat modal berniaga pun memang turut susah!Nak guna modal sendiri,alamat tak berasaplah dapur lepas tu!Risau juga duit lebur,bisnes tak laku.

Kalau anda suka baca tentang kisah-kisah orang kaya kat Malaysia ni,kebanyakan mereka berniaga dengan modal permulaan yang kecil.Contoh,Tan Sri Syed Mohktar Al-Bukhari.Dulu,beliau mula berniaga dengan menjadi orang tengah jual beras.Modal pun tak sampai 5K.Sekarang jadi Billionaire.Pak Embong Jutawan Keropok Ori.Beliau start berniaga dengan modal lebih kurang beberapa ratus ringgit aje.Sekarang,dah jadi jutawan hasil laut.Pemilik Otai Burger pulak.Dulu beliau start berniaga dengan bukak stall burger aje tapi sekarang,dia jadi pembekal produk-produk berasaskan burger.Ada seorang tukang jahit yang di interview dalam magazine Mingguan Wanita.Beliau start mulakan bisnes jahitan dengan modal RM 50 aje untuk beli benang.Sekarang,beliau dah hidup senang dengan income ribuan ringgit.


Bagaimanakah SinarEkonomi Ini Boleh Membantu Anda Menjadi Peniaga atau Usahawan?

Kadangkala,kita bukan tiada niat nak berniaga.Tapi masalah besar bagi kita adalah MODAL.Nak kumpul RM 1000 pun,kadang-kadang ambil masa setahun sebab gaji sikit sangat.Nak apply loan pulak,kena reject sebab komitmen tinggi.Isteri pulak tak kerja.Nak suruh isteri kerja nanti,siapa nak jaga anak-anak?Kos hantar anak kepada pengasuh pun dalam lingkungan RM 200-RM 300 jugak seorang.Nanti duit gaji isteri tu,cukup untuk bayar pengasuh,tambang pergi balik kerja & makanan.Anak-anak pulak terabai.Nak kerja partime pulak,nanti terabai rumah tangga sebab anak-anak tak kenal ayah.Tidur pun tak cukup,prestasi kerja pun menurun.

Kenapa anda tidak mulakan hidup baru yang lebih selesa dengan melakukan perniagaan?Isteri anda boleh melakukan perniagaan di rumah sambil menjaga anak-anak atau anda juga boleh berniaga pada waktu malam dengan ditemani isteri.Terdapat pelbagai jenis perniagaan yang boleh anda mulakan dengan modal yang agak rendah seperti ;

(Harga-harga di bawah adalah secara kasar)

1. Modal Kiosk /Stall Burger RM 2000/Fraincais RM5000.

2. Modal Untuk Kerja-Kerja Pembaik Pulih/Maintanance RM 1000.Modal adalah untuk membeli barang-barang pertukangan.

3. Modal Jual Minuman Berbungkus RM 300.Seperti di pasar malam/bazaar.

4. Modal Jual Minuman Ice Blanded RM 2000.

5. Modal Menjual Buah-Buahan Potong RM 200 / Francais RM 1000.

6. Modal Menjual Kerepek,Makanan Dipek Semula RM 1000.Kilang-kilang membekal kerepek kebanyakannya terdapat di Sabak Bernam, Sepang, Banting dan Johor.

7. Modal Menjual Nasi Lemak,kek-kek,kuih mueh RM 1000.Boleh dibuat samada dengan membuka gerai,dari rumah atau menyediakan makanan berbentuk set hidangan dan dihantar terus ke kedai makan/kantin.

8. Modal membuat kraftangan dari bahan-bahan terbuang RM 700.Ranting-ranting,tempurung kelapa,daun-daun pokok boleh dicat/di syelek untuk dibuat perhiasan,kad ucapan,key chain dan sebagainya.

9. Modal Khidmat Jahitan,Tempahan Pakaian, Andaman atau Pemborong Baju Siap Jahit RM 1500. Kos untuk mesin jahit,benang-benang,kain dan sebagainya.

10. Modal Untuk Projek Pertanian RM 5000. Kos untuk anak benih,tapak,sairan dan sebagainya.Anda dinasihatkan untuk memohon Tanah Kerajaan Negeri kerana kebiasaannya tanah tersebut akan diberi secara pajakan dengan bayaran lebih kurang RM 200 untuk tempoh 1-5 tahun.

11. Modal Menjual Aksesori Wanita Seperti Keronsang / Perfume /Tudung RM 1000.

12. Modal untuk Menjual Daging Lembu/Kerbau/Kambing RM 3000- RM5000.Kebiasaannya,harga jualan seekor kerbau adalah RM 3000 dengan berat melebihi 150kg.Kambing berharga RM400-RM2000 seekor mengikut spesies.

13. Menanam sayuran di keliling/di dalam rumah kaedah hidroponik /botol RM1000.Pasaran cendawan amat memberansangkan sehingga RM 11 per kilo. Bagi cendawan goreng pula satu cawan berharga RM1-RM2.
( Ini adalah sebahagian perniagaan yang boleh menjana pendapatan anda dan sesuai bagi anda yang ingin memulakan dari bawah).


Skim Pembiayaan Perniagaan (Tanpa Bayaran Balik).

Melalui skim ini,anda boleh memohon pembiayaan perniagaan sehingga RM 10,000 TANPA bayaran balik.Namun begitu,diingatkan di sini jumlah permohonan yang akan diberikan daripada pihak i-sinareknomi,tidak semestinya sama dengan permohonan Pemohon.Permohonan juga akan ditolak sekiranya kos-kos yang dinyatakan tidak relevan,tidak jelas,tidak lengkap dan terdapat penipuan.Sekiranya didapati terdapatnya penipuan,Pemohon akan di blacklist dan tidak akan diberi pembiayaan buat selama-lamanya.Pemohon yang cuba untuk meminimumkan jumlah permohonan bersesuaian dengan jenis perniagaan,akan diutamakan untuk dibiayai.

- Faktor-faktor yang menentukan kelulusan permohonan Pemohon Tanpa Bayaran Balik adalah :

i) Status kewangan Pemohon.
ii) Jenis perniagaan yang ingin dilakukan.

- Pembiayaan ini terbuka kepada;

Ibu tunggal dengan komitmen yang besar.

Pekerja yang berpendapatan di bawah RM 2500 dan isteri tidak bekerja atau terpaksa menyara ibu bapa/keluarga yang sakit.

Penganggur berkelulusan sekurang-kurangnya sijil.

Pelajar di IPT yang ingin memulakan perniagaan di dalam kampus.

Pelajar lepasan SPM dengan sekurang-kurang pengalaman didalam perniagaan berkaitan.

Pekerja dengan gaji di bawah RM 1000 bagi mereka yang tiada tanggungan berat.

Bergaji di atas RM3000 juga layak memohon tetapi bersyarat/dengan bayaran balik.

Berkumpulan dengan minima dua orang (Perniagaan Perkongsian).Sekiranya Pemohon adalah berkumpulan,sila emailkan di dalam attachment yang sama borang-borang yang telah diisi anda semua dan emailkan kepada kami.Ahli kumpulan mestilah AHLI BERDAFTAR dengan i-sinarekonomi.Jika ahli perkongsian 2 orang,borang yang dihantar mestilah dua set.

Ahli yang menunjukkan minat yang tinggi di dalam komuniti ini dan menaja seberapa ramai ahli bawahan turut berpeluang menerima pinjaman.


2) Bantuan Sara Hidup - Pembayaran yuran sekolah/kuliah,bantuan dapur bulanan,kemiskinan dan sebagainya pada mereka yang layak.

3) Peluang Menambah Pendapatan – Anda juga boleh meraih pendapatan yang lumayan dengan mengajak orang-ramai untuk menyertai program ini.

4) Pemberian Polisi Insuran i-Nur - Ianya ditawarkan kepada ahli wanita sahaja di mana tuntutan-tuntutannya merangkumi kematian,kemalangan,ragut,rogol,elaun penginapan hospital (bergaji walau masuk hospital) dan penceraian.Bagi ahli lelaki,polisi tersebut boleh dihadiahkan kepada Wanita Yang Anda Sayangi dengan meletakkan pendaftaran di atas nama mereka.

5) Khidmat Cari Kerja – Kerja-kerja yang ditawarkan adalah jenis PEKERJAAN TETAP,SEMENTARA DAN SAMBILAN.Kami mempunyai pekerja yang ditugaskan untuk berhubung dengan syarikat-syarikat samada kecil/ besar untuk memenuhi jawatan yang terdapat di syarikat-syarikat mereka dengan ahli yang berdaftar di dalam program ini.Resume-resume anda akan kami forward secara terus kepada mereka mengikut kelayakan anda.Apabila terdapat sebarang kekosongan jawatan,kami akan menghantar email mengenai jawatan kosong tersebut untuk makluman anda dari masa ke semasa.

6) Tawaran Kursus - Ahli yang berdaftar akan ditawarkan untuk menyertai sebarang kursus yang dianjurkan oleh kami samada secara percuma / berbayar / separuh bayaran dari harga asal yang ditawarkan oleh pihak penganjur.Di antara kursus-kursus yang kami kendalikan adalah kursus pertanian,kursus membuat website,kursus pemantapan pemasaran produk,kursus perniagaan,kursus jahitan dan pelbagai lagi.


[:>>>-(SinarEkonomi)-<<<:]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan